30 Aralık 2016 Cuma

Her şeye rağmen yaşamak çok güzel-36

Celal ÇELİK’in hayata dair, ahlaki, dini ve felsefi düşünce ve yorumlarını beğeniyle kendi diliyle sunmaya devam ediyorum.

Din Samimiyettir


İhlas ve samimiyet, sadece inanç ve ibadetlerimizde değil, insanlarla ilişkilerimizde de son derece önemlidir. Müslüman’ın Müslüman’a karşı samimi, içten ve gönülden davranması da dinin önemli bir ilkesidir.
Zira müminin en önemli vasfı olan güvenilirlik ancak içten ve samimi davranışlarla sağlanabilir. Aile ve akraba ortamında, komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerinde, iş ve ticaret hayatında, kısacası hayatın her alanında insanlara karşı içten ve samimi davranmak en büyük ahlaki erdemlerdendir.
Bu erdemi kazanmanın en kısa yolu da her işimizde Allah rızasını ön planda tutmak ve O’nun her an bizi görüp gözettiğini aklımızdan çıkarmamaktır.
Halis ameller, riya ile, gösteriş arzusu ile, “desinler diye” yapılarak kirletildiğinde anlamını kaybeder. Samimiyet olmadan değerler, değerini yitirir. “Cömert” desinler diye infakta bulunan, “âlim” desinler diye ilim tahsil eden, “kahraman” desinler diye savaşan kimsenin çabasının Allah nezdinde hiçbir kıymeti yoktur.

Stresin Çözümünün 5 Temel Esası

1- Er-rızku al’allah: Rızkı veren Allah’tır. Başkasının önünde eğilme.
Şeytan şunu vesvese ederdi: Seni işten atarlar, aç kalırsın...
2- Tevekkeltü al’allah: Allah’a dayan.
Param çok diye güvenme... Ağaca yaslanma çürür, insana güvenme ölür...
3- Ya Nasip: Canını sıkma eğer nasipse olur.
Çok istediğimiz şey olmuyorsa bir hayır vardır. Bu hastalık benim için ceza değil, cenneti kazandıracak bir sabır imtihanıdır.
4- Ya Sabır: Sabretmeyi bil, vaktinden önce bahar gelmez.
Sabretmeyi bu hastalıkla öğrendim. Allah sabredenlerle beraberdir, ayeti ışığım oldu.
5- Bu da geçer ya hû: Unutma! Zenginlik de fakirlik de, hastalık da sağlık da, mutluluk da, başarı da başarısızlık da... Hepsi geçicidir. Hatta hayat bile…

14 yıl okul , 16 yıllık çalışma, 4 yıl emeklilik (2014-şu an) hayatı, aylarca hastane ve komadaki günler rüya gibi geldi, geçti...
Bu imtihan dünyasında, hastalıklarda, kazalarda, zenginlikte, şöhrette, güzellikte, mutlulukta, makamda, fakirlikte, açlıkta, sevinçte, beden sağlığımızda her şey geçicidir...


(Devam edecek)

Efkan VURAL

Bu yazı Milliyet Blog'da 21.07.2014 tarihinde yayınlanmıştır:
KAYNAK:

 http://blog.milliyet.com.tr/her-seye-ragmen-yasamak-cok-guzel-36/Blog/?BlogNo=468451

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder